marți, 11 decembrie 2012

Apple şi Google, alianţă pentru cumpărarea de patente Kodak


Apple şi Google vor licita în consorţiu pentru preluarea patentelor deţinute de Eastman Kodak, aflat în faliment, cele două companii urmând să ofere peste 500 milioane de dolari, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei, citate de Antena3.ro.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii Apple, Google şi Kodak au refuzat să comenteze informaţiile.
Sursele citate susţin că, iniţial, în luna iulie, consorţiul format de Apple pentru patentele Kodak includea Microsoft şi compania Intellectual Ventures Management, în timp ce Google urma să participe împreună cu producătorii asiatici de telefoane Android. Cele două consorţii au oferit atunci mai puţin de 500 milioane de dolari pentru portofoliul Kodak.
    
Anul trecut, un consorţiu din care au făcut parte Apple, Microsoft şi Research In Motion, producătorul smartphone-urilor BlackBerry, a preluat pentru 4,5 miliarde de dolari un portofoliu de peste 6.000 de patente de la grupul Nortel Networks, aflat în faliment. Google a pierdut acea licitaţie cu o ofertă iniţială de 900 milioane de dolari.
    
Kodak a obţinut în luna noiembrie angajamente de finanţare de 830 milioane de dolari pentru a efectua restructurarea sub protecţia falimentului, cu condiţia să obţină cel puţin 500 milioane de dolari prin monetizarea patentelor în domeniul imagisticii digitale.

Cu o tradiţie de 132 de ani, Kodak a dat faliment cu active declarate de 5,1 miliarde de dolari şi datorii de 6,75 miliarde de dolari.

Compania, pionierul fotografiei moderne, speră să iasă din faliment în prima parte a anului viitor, cu un model de business mai suplu, concentrat mai puţin pe fotografie şi mai mult pe servicii conexe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu