duminică, 23 decembrie 2012

WikiLeaks va da presei un milion de documente în 2013


Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, a anunțat joi, într-o intervenție de la balconul ambasadei Ecuadorului la Londra, că va publica în 2013 un milion de documente, relatează PressTV, transmis de b1.ro.
Anul viitor va fi la fel de plin (ca și 2012). WikiLeaks pregătește publicarea unui milion de documente care vizează toate statele lumii”, a declarat Assange în aplauzele a o sută de susținători.

„Adevărata democrație nu este la Casa Albă, (...) adevărata democrație este rezistența oamenilor înarmați cu adevărul împotriva minciunii, din Pata Tahrir până în Londra”, și-a încheiat Assange discursul.

WikiLeaks a publicat rapoarte ale armatei americane cu privire la Irak și Afganistan și 250.000 de telegrame americane, stârnind reacții la Washington.

Australianul Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, se află din luna iunie în ambasada Ecuadorului pentru a scăpa de o extrădare în Suedia, unde este anchetat într-un caz de presupusă agresiune sexuală, în care el se declară nevinovat.

Assange a acuzat joi Washington-ul de „amestec în economia” Ecuadorului și „amestec” în alegerile prezidențiale din februarie 2013, organizate în țara latino-americană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu