duminică, 9 decembrie 2012

Implanturile pe creier au început a fi realizate şi de americani

Un grup de chirurgi de la Spitalul John Hopkins au făcut primul implant pe creier din SUA, cu speranţa de a încetini evoluţia bolii Alzheimer, scrie playtech.ro.
Boala Alzheimer este recunoscută pentru prevenirea trecerii de informaţii din memoria de scurtă durată în cea de lungă durată. Pe termen lung, are efecte dezastruoase asupra calităţii vieţii bolnavilor.
Aceste implanturi au ca scop stimularea creşterii hipocampusului, porţiunea creierului responsabilă de transferul de informaţii. Partea de stimulare se realizează prin intermediul unui set de electrozi, alimentaţi de la o baterie plasată sub pieleCa impact, aceştia din urmă trimit impulsuri creierului.
În urmatorul an, alţi 40 de pacienţi vor lua parte la experiment şi vor fi supuşi unor intervenţii chirurgicale pentru introducerea respectivului stimulator.
Această intervenţie nu se numară nici pe departe printre primele implanturi pe creier înregistrate vreodată. În Europa şi Canadaintervenţii chirurgicale similare au fost făcute pentru tratarea bolii Parkinson, a depresiei, a sindromului Tourette şi a altor boli generate de o slabă activitate neuronală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu